Veelgestelde vragen

Bekijk hieronder de veelgestelde vragen van Bag To The Future.

Producten

Wanneer een product uit voorraad is, kun je contact opnemen met ons. Wij vertellen je graag meer.

Je bent bij ons altijd van harte welkom om de modellen of het leer te komen bekijken.

Bestelling

Als je een bestelling plaatst en je e-mailadres hebt doorgegeven, ontvang je een orderbevestiging via e-mail. Hierin ontvang je een overzicht van de bestelling.

Uiteraard kun je je bestelling op komen halen. Het is wel belangrijk dat je je bestelling binnen 5 dagen ophaalt én hiervoor een afspraak maakt. Hiervoor kun je contact met ons opnemen via e-mail, het contactformulier of telefonisch.

Mocht het bestelde artikel niet aan je verwachtingen voldoen dan kun je dit uiteraard retourneren. Als je wil retourneren kan je binnen 14 dagen een mailtje sturen naar info@bagtothefuture.nl. Producten dienen in de originele staat retour te worden gestuurd en in de verpakking waarin je het hebt gekregen. Beschadigde, en/of gebruikte producten kunnen wij helaas niet retour nemen.

Bag to the Future streeft er naar om, na ontvangst van de geretourneerde bestelling, de kosten binnen 14 werkdagen terug te storten

Onze tassen worden na gebruik alleen maar mooier en gaan meer leven door het vele gebruik. Maar wil je toch de krasjes hier en daar weg halen, dan kan je gebruik maken van doorzicht leervet. (te koop bij een schoenmaker)

Bezorgen

We streven ernaar om je bestelling binnen 5 werkdagen na ontvangst van betaling op het door jou opgegeven adres af te leveren in Nederland. De tassen die via het concept Design your own Bag to the Future zijn besteld en portemonnees hebben een levertijd van drie weken. Wil je de bestelling op een bepaalde dag ontvangen of heeft het haast? Mail ons en we zullen kijken wat we voor je kunnen doen.
Wij verzenden via Post NL.

Omdat wij voor de verzending van een derde partij afhankelijk zijn kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen tijdens het transport van de bestelde goederen. Zodra we je pakket verstuurd hebben ontvang je van ons een mail met daarin een track&trace nummer. Op die manier kun je via de site van PostNL volgen waar je pakket is en wanneer je het zult ontvangen.

Wij verzenden onze pakketten via Post NL. Vanaf €100,- betaal je geen verzendkosten binnen Nederland. Onder de €100,- betaal je €3,95 aan verzendkosten.
Omdat wij voor de verzending van een derde partij afhankelijk zijn kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele vertragingen tijdens het transport van de bestelde goederen. Zodra we je pakket verstuurd hebben ontvang je van ons een mail met daarin een track&trace nummer. Op die manier kun je via de site van PostNL volgen waar je pakket is en wanneer je het zult ontvangen.

PostNL biedt het pakket, nadat ze het hebben ontvangen, binnen Nederland na één werkdag aan. Als de geadresseerde op het moment van bezorging niet aanwezig is, zal Post het pakket proberen af te leveren bij een van de (directe) buren en bericht de geadresseerde daar vervolgens over. Indien het pakket ook niet bij de buren bezorgd kan worden, neemt de koerier het pakket weer mee. Ook in dit geval zal de koerier daar een bericht over achterlaten. Op dit briefje staat een code, daarmee kan de geadresseerde via internet de bezorg- dag en locatie wijzigen. Als dit niet gebeurt zal de koerier het pakket de volgende werkdag opnieuw proberen aan te bieden. Wanneer de koerier er ook bij de tweede poging niet in slaagt om het pakket (bij de buren) af te leveren, wordt het pakket naar de dichtstbijzijnde afhaallocatie gebracht. Hier kan de geadresseerde in het bezit van legitimatie en de barcode, het pakket vanaf volgende dag tot drie weken afhalen.

Op dit moment verzenden wij alleen nog naar België. Er komt dan nog €6 aan verzendkosten bij.

Betalen

Je kunt veilig betalen via Ideal en Paypal en betalen bij afhalen.
Wanneer je ervoor kiest om te betalen met iDeal wordt je bestelling direct verwerkt. Via iDeal kun je direct online betalen via je eigen vertrouwde online bankomgeving. iDeal wordt ondersteund door de volgende banken: Rabobank, Postbank, ABN AMRO, Fortis en SNS Bank.

Dit is niet mogelijk. Bij je aankoop kun je maar één actiecode/cadeaucode per keer invoeren.

Klachten

Je kunt contact met ons opnemen en wij helpen je zo spoedig mogelijk.
Email: info@bagtothefuture.nl.

Overig

Wij respecteren je privacy en geven dan ook geen gegevens door aan derden. Om je privacy te waarborgen worden jouw persoonlijke gegevens in een beveiligde omgeving bewaard, waardoor deze voor derden onleesbaar zijn. Je ontvangt onze Nieuwsbrief alleen als je je hiervoor hebt aangemeld.

Onderaan deze pagina staan de algemene voorwaarden onder het kopje ‘klantenservice’.

Een cookie is een tekstbestand, dat tijdens je bezoek aan onze website op je computer wordt opgeslagen. Het registreert je bezoek aan onze website en zorgt ervoor dat bepaalde informatie wordt onthouden voor een volgend bezoek.

Je kunt ons bereiken via het contactformulier, per e-mail, of telefonisch contact opnemen.
Email: info@bagtothefuture.nl
Telefoon: 0621202139