Hoe het begon

“MIJN PASSIE IS UIT DE HAND GELOPEN”

Ik ben Annemei, 32 jaar en ik heb van mijn passie mijn werk kunnen maken. Lucky me!
Een passie voor vintage tassen is inmiddels uitgegroeid tot mijn eigen tassen label met op maat gemaakte leren tassen: Bag to the Future

De collectie van Bag to the Future is ontstaan vanuit mijn liefde voor vintage leer. Niets mooier dan een doorleefde tas met een verhaal. Het leer speelt bij mijn collectie dan ook echt de hoofdrol, geen poespas. Stoere, unieke handgemaakte ontwerpen die jaren mee kunnen. Èn tassen die de klant zelf kan aanpassen. Want als er iets is dat ik geleerd heb de afgelopen jaren dan is het dat een tas iets heel persoonlijks is. Zo tof dat je bij mij nu jouw eigen tas kan ontwerpen!

Girl behind the bag

Parijs…

“DE VONDST VAN MIJN LEVEN!”

Daar ging ik dan, samen met mijn moeder naar Parijs om het hoofdkantoor van Hermés te bezoeken. Eenmaal aangekomen op het hoofdkantoor, werd het toch wel een beetje spannend. “Zou het dan toch een echte Hermés tas zijn? Of is het gewoon een goeie namaak?” In de winkel werd mijn tas bekeken en werd me al vrij snel verteld dat ik een echt exemplaar in bezit heb. Ik was intens gelukkig, maar kon het ook nog niet echt bevatten. Daar liep ik dan met een tas die duizenden euro’s waard was.

Na mijn bevestiging dat de tas een echte Hermés was kon ik verder gaan denken over Bag to the Future. Ik deed Bag to the Future toen der tijd nog naast mijn full time baan. Door het verkopen van de tas kon ik een industriële naaimachine kopen en kon ik zelf aan de slag gaan. Ik kon mijn droom gaan verwezenlijken en Bag to the Future groter maken. Zo begon ik met het maken van mijn eigen tassen van leren banken en inmiddels heb ik mijn eigen tassen label met tassen die gemaakt zijn van een hoge kwaliteit leer.

Ik vind het heerlijk om mijn eigen tassen te maken en samen met klanten tot een ontwerp te komen. Dat maakt het mijn beroep zo leuk! Ik heb veel persoonlijke contact met mijn klanten en probeer altijd een tas te maken die helemaal naar wens van de klant is. Maar de liefde voor vintage tassen zal natuurlijk altijd blijven bestaan. Ik ga nog steeds een paar keer per jaar naar Frankrijk om de markten af te struinen, want wat is nou leuker dan steeds weer een tas te scoren met een verhaal er achter. Een tas tegen komen met handgeschreven briefjes erin of een treinkaartje naar Parijs uit 1987. Dat maakt het toch extra leuk en speciaal?