Je kan voor het voorvakje van je handgemaakte tas of bij de Little Harley kiezen uit drie verschillende sluitingen: de clip sluiting, gesp en magneetsluiting. Maar wanneer kies je nou voor welke sluiting? Want naast wat je mooi vindt, kan wat je praktisch vindt ook een grote rol spelen.
Laten we beginnen met de clip sluiting, ik noem hem ook wel de ouderwetse schooltas sluiting. Je ziet deze sluiting namelijk veel bij de tassen van vroeger. Deze sluiting geeft de tas een stoere uitstraling maar is ook makkelijk in gebruik. Je kan hem prima met een hand openmaken. Het is ook een veilige sluiting omdat andere mensen hem niet zo snel open krijgen.

De gesp, is de sluiting die als eerste in mijn collectie zat. Het is een mooie subtiele sluiting. Om deze sluiting met een hand open te maken vraagt om wat meer oefening. Maar dat maakt hem meteen ook een hele veilige sluiting. Als je puur voor gemak en snelheid wil gaan dan zou ik niet voor deze sluiting kiezen.

De magneetsluiting is een mooie manier om de hardware van de tas weg te werken. Het is dus een onzichtbare sluiting wat de tas een strakke uitstraling geeft. Ideaal voor diegene die weinig poespas aan hun tas willen. Hij is vrij gemakkelijk open te maken voor jezelf wat hem erg praktisch maakt. Je belangrijke spullen in een Little Harley zou je dan bijvoorbeeld in de ritsvakjes kunnen doen.